Gault Millau 2022-2024

Al drie jaar kunt je ons vinden in de Gault Millau gids. En daar zijn we trots op! In 2022 verschenen we voor het eerst in deze prestigieuze gids met een mooie recensie:
“Een Parijse brasserie in hartje Schiedam waar je van vroeg in de middag tot laat in de avond terecht kunt. Op de kaart typische brasseriegerechten en daarnaast kookt chef-eigenaar Marnix Benschop een wisselend menu waarbij Hollandse groenten centraal staan. Wij proeven hier knapperige bloemkool met kappertjes in schuim van beurre noisette. Rijke en zijdezachte puree van pompoen met plakjes gepekelde walnoot, gefrituurde salie en kalfssucade. Deze cuisine Parisienne verdient een eerste koksmuts. Vive la France!”

In 2024 kreeg onze brasserie opnieuw de koksmuts!
“Deze Franse brasserie in een monumentaal pand aan de Grote Markt van Schiedam heeft een ingrijpende renovatie achter de rug. Er ligt een nieuwe houten vloer met vloerverwarming, er zijn naast de houten stoelen ook lange zachte banken geplaatst achter mooie houten tafels gemaakt van dikke plakken boomstam. Op de menukaart eenvoudige brasseriegerechten als steak of mosselen met frieten. Chef Marnix werkt in een menu vaak met een vast garnituur, bijvoorbeeld zwarte linzen, geroosterde courgette, snijboon en bladspinazie met daarbij de keuze tussen vis (makreel), vlees (lam) of vegan (courgettebloem gevuld met zoete aardappel). Simpel maar erg goed.”